HAR DU DEN RIGTIGE STØRRELSE?

 

Har du den rigtige størrelse? Dine gamle skøjter har meget at sige. Foret, folderne og inder sålerne kan alle indikere, om du skøjter i den rigtige størrelse.

GENEREL FØLELSE

Nogle gange kan du vide det ved simpelthen at skøjte. Hvis de er for store, vil selv de simplest elementer føles svære. Du vil have mindre kontrol, og dine bevægelser vil være mindre præcise.

PROBLEMER MED FODEN

Følelsesløshed kan indikere, at støvlerne er for smalle, mens knopper, vabler, gnidninger, væskelommer under huden, hælsporer, kalkaflejringer generelt indikerer, at dine støvler er for brede eller for lange. Blå mærker på tæerne, beskadigede negle eller at du er nødt til at krølle tæerne, tyder på, at dine støvler er for små. Hvis du har nogen af disse symptomer, skal du tage ned til din forhandler og tjekke størrelsen. Ellers er næste ting at tjekke din indersål.

HAR DU DEN RIGTIGE STØRRELSE
HAR DU DEN RIGTIGE STØRRELSE

INDERSÅL AFTRYK

Dine fødder efterlader unikke aftryk på dine indersåler, selv efter bare få dage. Dine nuværende indersåler kan fortælle dig noget om din størrelse. Tag dem ud og tjek:

  • Den rigtige størrelse vil blive angivet af et tydeligt fodaftryk, ikke længere end 10 mm fra enden. Tæerne vil være tydelige, og hælen vil være tydelig.
  • Et hulrum på mere end 10 mm indikerer, at støvlen er for stor.
  • Hvis der er huller på siderne, kan dine støvler være for brede.
  • Hvis dine tæer er sammenkrøllede og utydelige, kan dine støvler være for smalle.
  • For meget hvid plads ved buen kan betyde, at foden ikke støttes ordentligt.

INDERSÅL AFTRYK

Dine fødder efterlader unikke aftryk på dine indersåler, selv efter bare få dage. Dine nuværende indersåler kan fortælle dig noget om din størrelse. Tag dem ud og tjek:

BEMÆRK: Du kan ikke vurdere størrelsen på dine fødder eller kontrollere deres position på indersålen, når den er taget ud af støvlen. Du ville bogstaveligt talt lave det forkerte indtryk. Indersålerne er designet til at fungere i støvlerne. Disse fotos viser hvorfor:

HAR DU DEN RIGTIGE STØRRELSE

Det ser ud til, at størrelsen er korrekt, men indersålerne er designet til at fungere i støvlerne.

HAR DU DEN RIGTIGE STØRRELSE

Her er hælen faktisk for langt fremme.

HAR DU DEN RIGTIGE STØRRELSE

Aftrykket viser, at størrelsen er for stor.

Find din rigtige størrelse

ALADDINS TÅ

En Aladdins tå indikerer også, at støvlerne er for store. Det skyldes overstramning ved tæerne for at kompensere for manglende følelse og kontrol. Hvis du ikke løsner snørebåndene ordentligt efter skøjteløb, vil støvlen fremstå med en spids Aladdins tå! Nogle gange, især for små børn, skaber dette det falske indtryk, at støvlerne er for små, fordi de føles for smalle. Snak med din forhandler for justeringer.

FOR TIDLIGE FOLDE

Tidlige folder ved anklen kan indikere:

 

  • Forkert længde og/eller bredde
  • Forkert snøring
  • Muligvis behov for ortopædiske indlægssåler

BEMÆRK, i tilfælde af ortopædiske indlægssåler, bør du søge korrekt medicinsk rådgivning fra en kvalificeret læge.

Find din rigtige størrelse

SLIDT HUL PÅ FORET

Hvis der er hul i hælområdet, betyder for meget bevægelse, enten for bredt hælområde eller for løs snøring over vristen. Først skal du tjekke din snøring. Hvis det er gjort korrekt, skal du tjekke din størrelse med din forhandler.

REVNET SØM I HÆLEN

En revet søm i hælen kan indikere, at der ikke er blevet lagt nok opmærksomhed, når skøjterne tages af. Støvlerne skal være løsnet fra hægterne og hele vejen over vristen og tæerne. Din fod skal komme let ud. At løsne snørebåndene ordentligt giver tungen mulighed for at hvile i en opret position. Det er også nemmere at tage støvlerne på igen, da din hæl går direkte ned i lommen.

En revet bag søm kan også indikere den forkerte størrelse. Støvlerne er designet til at passe til dine fødder. Hvis de er for lange, kan det også betyde, at de er for høje, hvilket kan beskadige bagsømmen.

 

Hos Smartsk8.dk kan du købe alt udstyr som Edea produktserer. Hvis det ikke er på siden, kan Jeg skaffe det hjem.

Brugere på min hjemmeside kan få lagt cookies på deres computer, der gør det muligt at hjælpe mig med at give en bedre service. Det kan eksempelvis hjælpe mig med at forbedre min hjemmeside eller ved at skræddersy budskaber/reklamer for bedre at modsvare brugernes interesse og præferencer.