Vigtig viden om bunde

Vigtig viden om bunde: En Bund er ikke bare en Bund. Det er den vigtigste del på din rulleskøjte at have styr på. Der er 4 forskellige ting, der skal være justeret og indstillet rigtigt, for at det bliver lettere at lave vendinger, spring, lande og pirouetter, samtidigt med at risikoen for fald og skader mindskes.

  1. Vælg det rigtige styregummi til dine rulleskøjter: Når du skal vælge styregummi, skal du først finde ud af, hvad din bund hedder. Derefter skal du finde din vægtklasse (hvor meget du vejer). Nogle løbere, for det meste de professionelle, vælge forskellige styregummier, både øverst og nederst, forrest og bagerst – på hhv højre og venstre bund. Det kræver dog, at man har helt styr på sit løb, ens skøjter og krav.
  2. Indstilling af styregummi: Nederst på king-pin’en sidder en stor møtrik. Alt efter hvilken bund du har, kan den være med eller uden klikjusteringssystem. Når den drejes til højre strammes den, og bliver hårdere, så trykket på kanterne skal være kraftigere.  Når den drejes til venstre løsnes den, og den bliver blødere, men dermed også mere livlig og svær at styre. Den rigtige indstilling er, når du kan styre dine rulleskøjter uden brug af for mange kræfter.
  3. Korrekt indstilling af dit tåstød: En korrekt indstilling gør det lettere for dig at springe og lave toe-steps. Der er mange meninger om den rigtige indstilling af tåstødet, så spørg i din klub, hvis du er i tvivl. Du er også altid velkommen til at  kontakte SMARTSK8, så kan jeg guide dig i de forskellige måder.
  4. Justering af pivotpinden: Der er ikke så mange, der ved, at pivotpinden skal indstilles, eller hvor den sidder. Når din pivotpind er indstillet rigtigt, bliver det lettere at lande dine spring, lave vendinger og dreje pirouetter. Hvis pivotpinden ikke er indstillet rigtigt, kan du overbelaste kingpinden, der på et tidspunkt bliver træt og knækker.

Tilbage til kategorien Bund

Vigtig viden om bunde

Her er der en Størrelses guide så du kan finde den rigtige størrelse til dig.

ROLL-LINE

Brugere på min hjemmeside kan få lagt cookies på deres computer, der gør det muligt at hjælpe mig med at give en bedre service. Det kan eksempelvis hjælpe mig med at forbedre min hjemmeside eller ved at skræddersy budskaber/reklamer for bedre at modsvare brugernes interesse og præferencer.